Tuesday, August 23, 2011

Praktikal,Puasa,Raya,dan Merdeka..

'sudah lama blog ini tidak dikemaskini,,blog ini akan di tamat kan perkhidmatan,,' -klau la blog ade tamat tempoh klau xupdate,mesti dh kua mesej yang macam ney kat blog ney,,(blog ney dh la boring,,hahaha,,)

>di kesempatan yang ada ney,bley la nk update blog jap,,walau banyak keje xsiap ag,,maksud keje bkn keje praktikal yg sedang sy jalani,,tp keje thesis yg harus di buat untuk membolehkan sy graduate dr sarjana muda ney,,hahaha,, :D


PRAKTIKAL


KWSP ; badan berkanun ialah agensi separuh kerajaan yang ditubuhkan melalui undang-undang tertentu. Badan ini berperanan untuk melicinkan pentadbiran dan pelaksanaan program pembangunan negara, terutama rancangan pembangunan lima tahun kerajaan. Badan-badan berkanun memiliki peruntukan kewangan tersendiri dan kuasa autonomi tertentu tetapi bertanggungjawab kpd menteri yg berkenaan.

susah nk match tajuk thesis dgn tempat praktikal sy ney. yg boleh di buat adalah perkhidmatan yang KWSP sediakan untuk orang rmai,,tp praktikal dkt KWSP ney xtension mcm praktikal dkt tmpt2 laen,ble dgr rintihan
kawan2 laen pasal tmpt praktikal mereka,KWSP adalah tempat yang aman untuk berpraktikal,,ada kelebihan plak 2,,dapat tgk situasi kewangan syarikat..weeee. ;p macam2 ragam staff sy tgk,,biasa la,manusia,,rambut sama hitam,hati,perangai laen2,, ;p pejam celik pejam celik dah nk dkt sebulan sy berpraktikal,,harap2 dapat gunakan masa yg ada untuk siapkan apa yg patut,,doakan untuk saya,dan sy akan doakan kepada anda2 yg telah berdoa utk sy,, :D


PUASA

sedar x sedar sudah masok bulan ramadhan 1432H..(mmg sy lmbt post utk puasa,,tp baek ada dr xde kn??..hehe.. )
sy mula berpuasa pada umur 7,,tp time 2 igt ag sblom g sekolah minum air dlu,,pas2 blek skolah buat mcm puasa twok,,hehe,,start puasa full umur 8,,br ase puasa 2 mmg menguji mental dan fizikal,,tahun ney puasa jatuh pada 1/8/2011..isnin,,bersamaan tarikh sy mula berpraktikal,,mmg ujian,,tp sy bersyukur cbab perjalanan pergi ke tmpt praktikal hanya mengambil masa 3 minit..2 pun ada traffic light,,huhu,,skrang tggl hanya semggu utk berpuasa,,harap diberikan kekuatan utk melaksanakan rukun islam ke-3,melaksanakan ibadah wajib n sunat,, :D


RAYA

wahhhhh,,sukanya sy pun..tak tpu sy suka pun,, :p tp suka kne berigt,,jgn smpe menyakitkn atau buat orang laen terasa atau sedih,,mmg raya hari bermaaf-maafan,,tp klau bley jgn la kite bersengketa,, :D tiap2 tahun ada tema raya,,tahun ney merah,,naseb dh bli dh baju,,klau x,mesti xde saiz,,hehe,, :p raya nnt buat post br pasal raya,,keep the best for last..hehe,, :P (tggu gmbr raya sy,,hehe,, :P )


MERDEKA


wahhh,,meriahnya raya dengan merdeka,,bunga api+bunga api = bunga-bunga api2,,ag rmai la yg masok berita cerita jari,tangan,muka abes kne mercun,,so,adik2 di luar sana,jangan bermain mercun jika mahu beraya dalam keadaan sempurna,,pesanan khidmat masyarakat ini dibawakan oleh sy sendri,,huhu,,

>xsabar plak nk tggu Raya+Merdeka ney,,hehe,, :D