Friday, May 27, 2011

Sayang Lelaki VS Sayang Wanita..

tengah basuh kereta tersayang tadi,terpikir apa yang cekgu munah cakap klau nmpk saya basuh kereta dulu dari saya basuh diri sendri,,emmmmm.. :P

cekgu munah mesti cakap ; yela,,bini no 2 kn,,kne la sayang lbey,,2 yang tuan dy xmandi ag 2,, =..=

tapi dari aspek laen,,lelaki akan menjaga apa yang mereka sayang dengan penuh kasih dan sayang,,mereka akan membelai dengan penuh kasih sayang,,2 yang sanggup basuh kete dlu dr dri sendri 2,,hehehe,,bertuahny sape yang dapat saya kn??.. :P


,sesetengah lelaki akan cuba sedaya upaya utk tidak menunjukan yg mereka caring..control macho laa konon,,
,sesetengah lelaki pule akan menunjukan yg mereka caring,,yg ney romantik type,,
,saya ade ditengah2 antara control macho n romantik,,hehehe,,xcaye tanye cekgu munah,,an an an cekgu munah??.. :P



,wanita pule akan sayang sesayang2nye,,erkk,ade ke perkataan sesayang2nye??..maaf,,BM spm dpt 5,,hahahaha,, :P wanita akan jaga semua keperluan utk org tersayang,,kre complete detail for everthing,,wanita akan cube jadikan hari2 esok lebih bermakna utk org tersayang termasok suami and anak2,,hehehe,,juz like my mother,,even byk potpet,tp semua mak taw,,baju adidas kaler hitam kat mane,,seluar kechik kat mane,,even stokin pown mak taw kat mane,,dasatnye mak saya,, >_<


dalam dunia wanita dan lelaki saling melengkapi hidup masing2,,jangan merungut atau sesungutkn mulut anda untuk apa yang pasangan kita berikan,,setiap yang terjadi ade hikmahnye,,sayang jgn smpe mengubah diri sendri dan org laen,terima mereka seadanya,,br la hidup bahagia,,emmmmm,nk jd penceramah bebas laa,,hahaha,, :))

p.s ; maaf klau ada yg terasa,,cuma ingin berkongsi idea yg ttiba smpe time bsoh kete,,hehehe,,
nk meset cekgu munah,,cekgu munah dh tggu 2,,hehehe,, :P 

Wednesday, May 25, 2011

,hah??..

,sesuatu yang ganjil berlaku,,
,nampak alat timbang berat,saya timbang berat saya,,
,gosok gosok mata,,rasa macam mata dah rabun,,

,tanya orang lain yang ada,,jawapan yang sama saya tengok pada penimbang,,
,menakjubkan,,berat saya turun 5KG,,sepatutnye kena naik berat dah cuti tak buat apa,,
,macam mana ini terjadi??..kuasa tuhan,,Alhamdulillah,, n_n

Thursday, May 19, 2011

Opah Oh Opah..

,hari ini hari bermula agak awal,,selalu start kul 11++..hahahaha,,(kepada yg bawah umur jgn ikot pange buruk ini yew..)
,hari ini hari bermula pukul 5.30am..pagi2 kena bangun(bangun subuh pown xawal mcm hari ini..huhu,,ney pown jgn ikot yew adik2,,)
,motif : bawak mak g amek anugerah khidmat cemerlang dkt HillCity Ipoh,,
,dr rumah kul 6.15..smpe 7.45..pas2 acara smpe kul 12.30,,pas2 g Jusco,,kco owg kije,,hahaha,, :P
,pas2 gerak blek kampung UK..(Ulu Kenas)..
,smpe umah opah smbg2,,melawat sungai,,huhu,,
,masa smbg2 dgn Opah mcm2 kne tanya,,dapat nasihat ag,,topic yg hangat "Bila kawen nnt.."

opah ckp..kawen nnt banyak nk pkai duet,,duet kawen,,duet bli umah,,duet bli kete,,lampin anak,,susu anak,,dan byk ag,,(free dpt kursus kawen,,hahahaha)
,pas2 opah pesan nk kawen nnt pilih yg ade keje,,br la ringan ckit beban,,mcm abah n mak kmu,,pesan opah kepada cucunye, =p
,so,,kepada CEKGU MUNAH,,cpt2 la kumpul duet,,keje,,hehehehe,, =p

Thursday, May 12, 2011

Race Of Life Just Begin..

,after spending almost 4 years 5 month in arau..finally..The Rock have come back,,HOME..(particularly not at home yet,,but soon to see my parents,,siblings..n cekgu munah,,(tggu ustaz taw.. n_n )

,a tonne of work have been done,,and i think this is the end of work of student,,but i realize that it will never end if we want to survive in future,,finishing the dip and bachelor it just a platform for me to start my own life,,finding a job,,a better financial,,married.. =P and all those thing that must be done,,with great power,comes big responsibility,,(byk gler plagiarism,,hahaha.. )


,wish all spectacular of success in future,,(wish me back ok..!!)


,mood ; excited to go HOME..

Tuesday, May 3, 2011

Kenapa..

"KENAPA"..persoalan yang selalu menjadi pertanyaan ramai manusia,,
kenapa kita hidup?..persoalan yang melanda diri apabila berada dalam masalah yang kritikal,,

-setiap dugaan yang menimpa diri kita adalah ujian dari ALLAH,,kita akan dapat pahala jka kita redha dengan ketentuan dariNYA,,

-mcm skrang,,final exam,,klau berjaya kita dapat A,,klau tidak berjaya,kita ada peluang utk perbaiki gred kita,,

-hidup juga seperti itu.ALLAH sentiasa memberikan peluang kepada hamba2NYA utk terus beribadat tanpa henti,,Beribadah seolah Mati Esok-Bekerja seolah Hidup Selamanya..


-mencari ilmu juga adalah ibadat,jadi jgnlah kita bosan dalam mencari ilmu kerana mencari ilmu adalah seperti kita beribadah,,disamping kita mendapat ilmu,ALLAH memberikan kita ganjaran atas ilmu2 yang kita pelajari..ilmu yang kita ada ibarat setitik air dari lautan..


kepada semua,terutama diri saya sendiri,,jangan mudah mengalah dalam perjuangan hidup..carilah ilmu kerana mencari ilmu adalah ibadat,,


p.s ; NazrullahShahruddin,,jgn malas2,,