Wednesday, July 27, 2011

Mencari Sesuatu yang Baru..

>Apakah benda yang baru itu??..
>yaa,,memandangkan aku hendak memulakan sesi praktikum,baju baru penting untuk mendapatkan perhatian bos,,hehe,, :P
>hari aku bermula seawal subuh,,kemudian menunggu kedai hardware buka kerana aku dan adikku ingin membeli cat untuk memeriahkan kembali rumah keluarga,, :)
>selepas membeli cat,,aku menunggu adikku pulang dari kerja kerana beliau kerja separuh hari kerana ingin menemaniku pergi ke ipoh,,kenapa ipoh??..kerana ingin menamatkan servis jalur lebar aku,,sudah hampir 3 bulan aku tidak menggunakanye,,tp terpaksa membayar kerana tidak menamatkan servis jalur lebar aku itu,,
>selepas selesai,aku dan adikku bergegas ke jusco ipoh,,melihat pelbagai barang yang menarik,,hehe,,
>selepas membeli baju dan seluar,kami pergi menjamu selera,,ckup sekadar mee sizzling dan air lemon tea,,hehe,,
>kemudian berwindow shopping sekejap dan kemudian pulang,,sebelum pulang,,kami membeli sesuatu yang sgt limited edition,,hydra force sundae..ape tu??..ini dy hydra force sundae..


edisi captain amerika,,da first avenger,,huhu,, :P


inilah dy Hydra force Sundae,,2 thumbs up!! 

Monday, July 25, 2011

sebelum jam 12 malam,,

,hari lahir aku hari ini,,25 julai,,
,mak aku ada bagi hadiah,,hadiah dy,,,


ini dy hadiah happy bufday dr mak aku,,rm0.50 sebanyak 4 keping,,mak ckp "ney haa hadiah hari jadi,,simpan2 dalam tabung,," hehe,,cekgu munah mesti paham nape mak aku bg hadiah 50 sen,,haha,,

Thursday, July 21, 2011

benda yang bermain di fikiran sekarang..

>macam macam benda yang aku terfikir..
>dengan ramadhan yang bakal menjelma,,praktikal yang bakal bermula,,
>rasa kekurangan dalam membuat persediaan untuk menghadapi perkara2 yang memdatang,,
>buat kerja seperti kita akan hidupberibu tahun lagi,,beribadat seperti kita akan hidup sehari,,tapi,kehidupan didunia harus seimbang agar hidup kita bermakna,,

>tapi kebelangkangan ini,,aku asyik melawati laman sesawang mudah.my..melihat barang2 yang aku idamkan,,seperti ;

ADIDAS QUESTAR


Nikon D7000


G Shock Mudman ORANGE


>sebab tengok2 barang ini kerana minat,suka,,hehehe,, :P

>tapi kalau boleh tiap2 hari nak tgk ini..


<3





Tuesday, July 12, 2011

9 of JULY..

mesti yang terfikir perhimpunan BERSIH 2.0 tu kan??..salah salah..
9 hari bulan 7 adalah hari yang penting dalam kalender hidup saya..cbabnya??..
kerana pada tarikh ini MAK saya di LahiRkn,, n_n Happy Mother Birthday.. <3





buat ala kadar je,,yang ney je mampu,, :) xcukup ahli cbab abah tgh makan nasik kat dapur,,hehe,, :P

>Pada 9/7/2011 ade juge peristiwa laen yang berlaku,,kazen saya bertunang,,kawan lama saya kawen,,tp saya xpergi kazen saya bertunang cbab dh janji dgn cekgu munah nk g kerundi kawen kawan saya tu,,di tapak kejadian(venue perkawenan kawan saya) cekgu munah perli2 saya plak,,jgn wso yew cekgu munah,,saya saya kumpul duet cpt2,,nnt bley kawen kn kn.. :) <3

>cekgu munah kata nk g kerundi ney cbab nk tgk owg yg pernah ade dlm hati saya,,saya kagum dgn cekgu munah,,(pinjam ayat ain kejap,,hehehe,, :P) cbab cekgu munah dapat kawal perasaan dy,,saya tmpg gembira ble kawan2 saya dah kawen,,harap2 turn saya nnt cepa tiba yew,,hahah,,mood gatal,,(ayat cekgu munah..hehehe,, :P)

>apa2 pun yang terjadi,,saya sayang n cinta cekgu munah tinggi2,, :))



Monday, July 11, 2011

influence..power..money..

this 3 items..how i wish to have it,,
i want to be new leader,,
i want to build a country,,
where people do not feel burden,,
where people have great life,,
where people can dedicated their life to god,,
where people not pointing to each others on their fault,,

come on people,,dont you tired playing drama??..
why dont we join force,,to fight a true enemy,,we need each others right now,,dont be selfish..
i love islam,,malay,,malaysia,,

Wednesday, July 6, 2011

RoadBlock

mesti terbayang encik-encik penguatkuasa undang-undang berdiri di tengah jalan,,
dan memang itu yang menjadi aktiviti mereka sejak beberapa hari kebelangkangan ini,,,
itu sudah menjadi tanggungjawab mereka..
biar mereka di panggil dengan pelbagai panggilan,,
mereka tetap dengan amanah yang telah diberikan,,
walaupun mereka mereka yang tidak bersalah terlibat sama,tanggungjawab harus dijalankan,,
banyak khabar angin telah disebarkan,,
jangan kita terlibat dengan perkara yang merugikan kita,,
elakan diri dari sebarang masalah,,

banyak yang ingin dikatakan,,
tp semua hanya membuktikan kebodohan diri sendiri,,
biar manusia berfikir,,
macam mana optimus prime boleh sedar diri,,