Thursday, July 26, 2012

24

apa ada dengan 24..adakah 24jam sehari??..adakah drvethru mcd 24jam??
mari semua mengupas apa ada dengan 24 saya pada tahun ini..

*pada 24 tahun lalu pada tarikh 25/07/1988,lahirnya seorang bayi ke dunia..menurut kata ibunya,beliau lahir ke dunia 1 hari awal dari tarikh dijangka lahir..tak sabar tengok dunia rupanya.. :P

*di cepatkan waktu..mesin masa dicipta..terus pada 25/07/2012..bayi itu telah dibawa 24 tahun kemudian.. metafora melampau.. :P

*lupa pula..nama bayi itu nazrullah..di bin kan dengan shahruddin.. :D

*macam macam suka duka telah dilalui dengan tanpa sedar,,ada keluarga penyayang..sazasipa sayang..kawan2 penyayang.. :D

*tahun ney 25/07/2012 jatuh pada bulan berkat..semua syaitan laknatullah telah di ikat..(klau amerul asraf dgn ney mesti dy gelak..hahahaha) sambutan ulangtahun sekadar berbuka puasa sahaja..mungkin tggu kakak dengan adik perempuan beliau baru ade sambutan..klau ahmad ikhwan cakap adik perempuan beliau ney dah macam kembar beliau..perangai lebih kurang..hahaha..

*sazasipa sayang..bakal isteri(amin) telah menyediakan kejutan..apakah kejutan itu..ini dia kejutan yang telah di berikan..role vt.. :P


abaikan wallpaper laptop itu.. :P


inilah yang ada dalam paper bag td 2..yummm2 famous amos..


suwet tak sazasipa ney??.. :D


suwet tak sazasipa ney ag??.. :D 


ok..ney suwet+sedap..amerul asraf+ahmad ikhwan cakap macam mak buat dulu2.. :D

*ok..itu je yg ada untuk dikongsikan bersama..terima kasih kepada sazasipa kerana bersusah payah menyediakan kek untuk ulang tahun kelahiran nazrullah shahruddin.terima kasih jua kerana kad ucapan..terima kasih jua ag untuk biskut famous amos. :D

*terima kasih tuhan kerana beri peluang kepada nazrullah shahruddin untuk terus bernafas..beri peluang kepada nazrullah shahruddin belajar subjek kehidupan..

*terima kasih kepada pemberi ucapan..semoga tuhan merahmati anda kerana tuhan saja yang mampu membalas kebaikan anda yang mendoakan saya. :D

*ada idea nnt saya update ag cerita pasal nazrullah shahruddin ag yew.. Assalamualaikum..kalau tak jawab dosa..kalau jawab...Alhamdulillah.. :D



Sunday, July 8, 2012

happy bufday..saiyan..

selamat happy bufday to my beloved....



Son Gohan a.k.a pak cik zul a.k.a ............ in future.. (>_<)

Wednesday, July 4, 2012

site visit at cameron highland

assalamualaikum..


tarikh 4 bulan 7 tahun 2012..

4.45am - *time ney sebulan yang lalu br nk tdo..euro2012 kn..typical guy..hahaha..
               *hari ney ade keje..kne keje..nk kumpul duet utk bina keluarga baru.. >_<
               *pagi2 mak bising2 dah..biasa la mak saya.. :P kejut soh siap2 g buat lawatan tapak utk tender
                 perkhidmatan keselamatan..
             

5.00am - *dah bangun mandi dah,,salu kul 11 ke,12 ke br mandi pagi..penggangur terhormat la katakan..
               *dah mandi..siap2..tggu rakan sekerja yang lambat bangun,lambat mandi,lambat siap 2..hahaha..

5.30am - *dah ready semua bnd,bergerak ke destinasi..Cameron highland..yeayyyy..!! gle ape g cameron
                 pkul 5.30 pagi..hahaha..demi utk mengelakan penggunaan cost berlebihan..keje xsiap hari ney,
                 nanti kne g ag..membazir..hehehe..

6.30am - *sampai dekat Seri Iskandar,Perak..singgah brekpes,solat,fuel up the tank..

7.15am - *off we go..Cameron the Highland..huhu.. :P

7.30am - *sggh batu gajah jap..thing must do after brekpes..hahahaha..

7.45am - *off we go..again..

8.40am - *selamat datang ke Cameron Highland..ade la signboard welcoming visitor kan.. :P

8.45am - *start la keje melawat tapak2 sekolah utk servis security..gmbr2 time buat site visit..


*sekolah rendah yang aman..murid2 sikit gler..klau blajar tmpt mcm ney kompem fokus,,sejuk xpyh pkai pendingin hawa atau kipas..love malaysia..






*sekolah menengah kebangsaan,,harmoni gler chinese,malay and indian get well into some event..malaysia for peace..!!



*dewan sekolah..br siap kot,,chantek+beso..hahahaha..







*gler kawasan sekolah ney..nk g sekolah kne menuruni curam yang dalam..hahahaha..






*dah beso pun belajar sekolah kebangsaan ag,,br apply nk msok sekolah 2..hahaha..




*kagum gler tgk adik2 ney bermain bola kertas di tengah hari dengan memakai baju sejuk..korg bley ke buat mcm ney??..#justincameronthehighland..come on la naz,get tweet jer..hahaha..


*gerak blek rumah around 5pm..lmbt ckit g bli2 brg dapur..ahakahak. :P nnt cter pasal bli brg dapur plak.. @nazrulshahrud..promote tweet jer sendri..hahahaha..@sszz17 mesti kata `xkenal la mamat ney..#adeakukesah..hehehe..