Monday, November 7, 2011

Musim PeRayaan Dan KeSesakan.

Otak lama xmengarang,,klau dlu time skolah tiap2 minggu ade je karangan yg perlu dihantar kepada cekgu untuk disemak,,skarang ney mmg jarang la nk buat karangan yg melebihi 350 patah perkataan,,hahaha,,ok,rindu time skolah plak,,hehe,, (-..-)


(Focus) musim perayaan ney mmg meriah di negara kita,MALAYSIA..ada beberapa negara je dalam Bumi ney yg hidup aman makmur sejahtera,,kita perlu berbangga dgn negara kita dan perlu menjaga keamanan yg telah wujud ini,,perrrrgggghhhhhhhhh,,patriotik plak malam2 ney,,huhu..


mmg xperlu disangkal lagi,bila musim perayaan mesti setiap jalan dipenuhi dgn kenderaan,,tidak kira islam,christian,buddha,hindu..mesti sume cuti sama,,bagus kan MALAYSIA??..suke sume bab cuti kn??..hehe..

berkongsi pengalaman..tadi pergi menghantar adik kembali ke asrama,,ikot jalan sitiawan-t.intan,,mmg jem..cbab itu jalan alternatif ke KL dan Selangor..mmg shortcut,2 pasal jem,,nk lepas 3 KM amek masa dkt 1 jam,,naseb bley sabar tggu,,klau potong ikot kiri td dh kne saman plak,,polis dh tggu je,,tp polis smpe pun dah lambat,,byk gle kot pemandu malaysia ney yg xsabar,,potong ikot kiri,,ney masalah org malaysia,nk kne ade polis br nk ikot peraturan,,klau kne saman marah polis,,kata nk amek duet rakyat la,,nk cover `SAGU HATI` kerajaan la,,ehh,bab laen dh ney,,hehe,,maaf,, :P klau dah buat salah,tanggungjawab sendri la,,jgn salahkn org laen macam lagu bangau ohh bangau 2,,perrgghhh,,beremosi plak,,huhu,,

banyak penyelesaian yg boleh dibuat untuk mengurangkan kesesakan,,tapi biasa la,dunia skrang nk kne ade duet baru projek bley jalan..kita kne sentiasa berfikir,buka minda,,untuk memahami masalah yg dihadapi..

(cukup2 la naz..byk sgt ko ckp ney,, :P) mesti sume dh boring,,smpe cne jela celoteh saya,,nnt kite smbg bab laen plak,,hahaha,,dh mcm ajar subjek personal development,,hehe,, :P


2 comments: